fbpx
.st0{fill:#FFFFFF;}

Tot ce trebuie să știți despre celulită 

 septembrie 9, 2018

By  info@caiusmaries.ro

Celulita este o afectiune in care pielea are un aspect turtit, deformat. De obicei afectează fesele și coapsele, dar poate apărea și în alte zone. Celulita apare atunci cand depozitele de grasimi imping prin tesutul conjunctiv sub piele. Despre celulita

  • Intre 80 si 90% dintre femei vor experimenta celulita.
  • Celulita este, de asemenea, cunoscută sub numele de piele de coajă de portocala, datorită texturii sale.
  • Există numeroase tratamente disponibile, dar efectul este în cea mai mare parte temporar.
  • O dieta bogata in grasimi, renuntarea la fumat si un stil de viata activ pot ajuta la reducerea incidentei celulitei.

Ce este celulita?

Celulita este un termen pentru formarea de bulgari si crapaturi in piele.

Celulita poate afecta atat barbatii cat si femeile, dar este mai frecventa la femei, datorita diferitelor distributii ale grasimilor, muschilor si tesutului conjunctiv.

Între 80 și 90% dintre femei pot prezenta celulita la un moment dat în viața lor.

Gradul de celulita

Gradul 1 sau ușor: există un aspect de "coajă portocalie", avand între 1 și 4 depresiuni superficiale și un aspect ușor  îndoit pe piele.

Gradul 2 sau moderat: Există între cinci și nouă depresiuni cu adâncime medie, aspectul "brânzei" și pielea pare drapata moderat.

Grad 3 sau sever: Există un aspect "saltea", cu 10 sau mai multe depresiuni adânci, iar pielea este drapata sever.

Cauze

Cauza exactă a celulitei este necunoscută, dar pare a fi rezultatul unei interacțiuni între țesutul conjunctiv din stratul dermatologic care se află sub suprafața pielii și stratul de grăsime aflat chiar sub ea.

La femei se pare că fibrele de colagen care leagă grăsimea de pielea se întind și se rup, permițând celulelor de grăsime să se extindă. Iar celulele grase patrund în stratul de piele, aceasta lucru dă aspectul celulitei.

La bărbați, țesutul are o structură de ‘X’, care poate explica de ce este mai puțin probabil să aibă celulită decât femeile.

Factorii hormonali și vârsta

Hormonii joacă probabil un rol important în dezvoltarea celulitei. Estrogenul , insulina , noradrenalina, hormonii tiroidieni și prolactina fac parte din procesul de producere a celulitei.

O teorie este că, pe măsură ce estrogenul la femei scade în abordarea menopauzei , fluxul sanguin către țesutul conjunctiv sub piele scade.

Circulația redusă înseamnă mai puțină oxigen în zonă, ducând la o producție scăzută de colagen . Celulele de grăsime se măresc, de asemenea , cu scăderea nivelurilor de estrogen.

Acești factori se combină pentru a face depozitele de grăsime mai vizibile . Pe măsură ce grăsimea sub piele se extinde prin slăbirea țesutului conjunctiv, rezultă efectul familiar de diminuare.

Vârsta determină, de asemenea, ca pielea să devină mai puțin elastică, mai subțire și mai probabil să se îndoaie. Acest lucru crește șansa de a dezvolta celulita.

Factori genetici

Anumite gene sunt necesare pentru dezvoltarea celulitei. Factorii genetici pot fi legați de viteza de metabolizare a persoanei, de distribuția grăsimii sub piele și de nivelul circulator. Acestea pot afecta șansa dezvoltării celulitei.

Factorii de natură alimentară și de stil de viață

Celulita nu este cauzata de "toxine", desi un stil de viata sanatos poate ajuta la reducerea riscului.

Exercițiul fizic și dieta pot ajuta la reducerea aspectului celulitei.
Persoanele care mănâncă prea mult grăsimi, carbohidrați și sare și prea puțin fibre ar putea avea cantități mai mari de celulită.

De asemenea, poate fi mai frecventă la fumători, la cei care nu se antrenează și la cei care stau într-o poziție pentru perioade lungi de timp.

Purtarea lenjeriei de corp cu elasticitate strânsă pe fese poate limita fluxul sanguin, ceea ce poate contribui la formarea celulitei.

Celulita este mai frecventa la persoanele care au exces de grasime, dar si cei fara probleme cu grasimea corporala. Este mai probabil să se întâmple după vârsta de 25 de ani, dar poate afecta și tinerii, inclusiv adolescenții.

Incearca si tu!

prima sedinta este GRATUITA


Tratamentul și îndepărtarea

Mai multe terapii au fost sugerate pentru înlăturarea celulitei, dar niciuna nu a fost încă confirmată de cercetarea științifică.

Academia Americana de Dermatologie (AAD) a revizuit o serie de tehnici care pot avea succes in reducerea aspectului celulitei prin ruperea benzilor de tesut conjunctiv sub suprafata pielii.

Terapia cu unde acustice utilizează un dispozitiv portabil pentru transmiterea undelor sonore.

Tratamentul cu laser poate îmbunătăți aspectul celulitei pentru un an sau mai mult. Aceasta presupune introducerea sub piele a unei sonde laser foarte mici.

Laserul este apoi ars, despicând țesutul. Acest lucru poate, de asemenea, ingrosa pielea prin cresterea productiei de colagen. Pielea îngroșată poate reduce aspectul celulitei de mai jos.

Carboxyterapia implică introducerea gazului de dioxid de carbon sub piele. Efectele secundare includ vânătăi și disconfort după procedură, dar unele celulite ar putea să dispară.

Endermologie implică un masaj profund, cu un dispozitiv de tip vacuum care ridică pielea. Administratia Statelor Unite ale Americii (Food and Drug Administration, FDA) a aprobat-o ca fiind sigura, insa exista putine dovezi ca aceasta functioneaza, spune AAD.

Mai multe sesiuni de terapie cu unde acustice pot ajuta la tratarea celulitei.

Tratamentul de reducere a celulitei implică acoperirea zonei afectate cu un noroi sau lut special, apoi o înfășoară în plastic înainte de a aplica un curent electric. Nu se dovedește a fi eficientă.

Radioterapia vizează reducerea celulitei prin încălzirea acesteia, dar orice rezultate sunt pe termen scurt.

Liposucția asistată de laser elimină cantități mici de grăsime. Cercetarile nu a demonstrat încă că funcționează pentru a reduce celulita.

Tehnicile pe care AAD nu le recomandă includ criolipoliza, care îngheață grăsimea, mezoterapia, care implică injectarea unui amestec de substanțe sub piele.

Medicamente și creme

Unele medicamente și creme au fost propuse deoarece acționează asupra țesuturilor grase.

Cofeina deshidrateaza celulele, facandu-le mai putin vizibile. Acest lucru trebuie aplicat zilnic. Diverse creme de cafea pentru celulita sunt disponibile online.

Retinolul poate reduce aspectul celulitei prin îngroșarea pielii. Este nevoie de cel puțin 6 luni de utilizare pentru a vedea rezultatele. Este important să încercați mai întâi un test de plasture, deoarece unii oameni au prezentat efecte adverse. Tratamentele cu retinol sunt disponibile online .

Unii cercetători au propus utilizarea medicamentelor care pot îmbunătăți metabolismul celular și circulația, dar acestea nu au fost testate sau dovedite ca fiind eficiente.

Soluții alternative

Terapiile alternative sau suplimentare includ cofeina, extract de semințe de struguri sau gingko biloba. Acești agenți au fost aplicați local, oral și prin injectare, dar niciuna dintre ele nu sa dovedit eficientă.

Unii oameni poartă îmbrăcăminte de compresie pentru a reduce aspectul celulitei. Aceste articole de îmbrăcăminte încearcă să comprime arterele și să crească fluxul sanguin și limfatic pentru a reduce celulita vizibilă. Ciorapii de compresie și alte articole de îmbrăcăminte pot fi achiziționate online .

Liposucția și dieta nu elimină celulita, deoarece nu afectează structura țesutului conjunctiv.

Cu toate acestea, reducerea consumului de grăsimi va însemna mai puțină grăsime pentru a împinge țesuturile. A mentine o dietă sănătoasă, echilibrată și exercițiu fizic poate, prin urmare, să reducă apariția celulitei.

Orice promisiune de a elimina de celulită trebuie abordată cu prudență.

Antrenamentul Dream Body, reduce in mod vizibil celulita, iar pielea ramane mult mai ferma si mai tonifiata.

Incearca si tu!

prima sedinta este GRATUITA

info@caiusmaries.ro


antrenor personal 

Dream Body

Cristi David

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Toate noutatile si cele mai bune oferte

vin prima data pe email